Møllehusets fysiske rammer

Jeg bor i den gamle nedlagte mølle, Ibs Mølle, der ligger i Mørkøv.

Indendørs

Huset er gennemrenoveret i 2015 og der er gulvvarme i alle rum. Det er derfor altid dejligt lunt for børnene at lege på gulvet. Huset er et ikke ryger hjem.

Børnene har deres egen indgang med garderobeplads til hvert barn. I entren er der en stor tavle hvor månedsplanen og andre informationer hænger. Hvert barn har en klemme til tegninger eller sedler.

Vi har et stort køkken alrum, hvor vi opholder os det meste af tiden når vi er indenfor. Der er et langt spisebord med plads til alle børnene og familien.

Børnene indgår som en naturlig del af hverdagen sammen med resten af min familie og vi hygger med morgenmad og eftermiddagsmad sammen. Børnene sidder på godkendte trip trap stole, der er indstillet efter børnenes højde og alder med ryg, bøjle og sele hvis det er nødvendigt, samt sikkerheds "fødder", så de ikke kan vippe.

I køkken alrummet er der også et hyggeligt lille legerum/hule som vi kalder for ”Møllehulen”. Her elsker børnene at lege med legekøkken og dukkeleg. Der er også en sækkepude, en stor mariehønepude og et bord med små stole, et bilbane bord og en lille rutsjebane som vi tager frem.

Legetøjet er delt op i kasser og kategorier. Det kan være Lego, togbane, dukkeleg, biler, little people, køkkenting, bøger, dukketeater m.v. Børnene kigger på billeder af legetøjet og vælger 1-2 kasser som de gerne vil leger med.

Børnene fordyber sig mere i legen når ikke alt legetøjet er fremme på en gang. De bliver bedre til at lege sammen med andre børn og de kan koncentrerer sig i længere tid. Børnene får tid til at overveje hvad de egentligt har lyst til at lege med og de elsker når de må vælge en kasse.

Udendørs

Vi har en grund på 5000 kvm, så der er masser af plads at boltre sig på. Haven ligger ud til åbne marker med en fantastisk udsigt, skøn natur, et rigt dyreliv, ro og en masse dejlig luft.

I forhaven er der et lidt mindre indhegnet legeområde som vi kalder for ”Møllekrogen”. Der er fliser, sandkasse, et stort legehus, et lille tomat hus og en terrasse med spise plads, så vi kan sidde ude og spise om sommeren.

Baghaven kalder vi for ”Møllehaven” det er en stor have med græs, fodboldbane, legehus og rutsjebaner.

Mølleladen

I Møllehuset har vi en sovelade som vi kalder for Mølleladen. Den giver dejlig læ for regn og blæst om vinteren og mulighed for at ligge køligt og i skygge om sommeren. Der er en stor port der kan åbnes helt op når vejret er til det og en dør der altid står åben så der for frisk luft.

De små børn sover i barnevogne og de store børn sover i krybber. Alle børn sover med godkendte Odder/Babydan seler og der hænger altid en selesaks i nærheden af børnenes sovepladser. Der er baby alarmer hvor børnene sover som en ekstra sikkerhed og jeg går selvfølgelig også ud og kigger til dem.

Forældrene behøver ikke selv medbringe noget til middags luren. Hvert barn får tildelt en barnevogn eller en krybbe, dyne, lagen og sengetøj i barnets farve. Sovepladserne bliver ren gjort ofte og sengetøjet vasket i neutral.

Til turen

Til vores ture ud af huset har vi en stor klapvogn med motor. Klapvognen har 6 siddepladser, så der er altid mulighed for at alle børnene kan komme op at sidde hvis de bliver trætte i benene. Sæderne kan ligges ned så de har også mulighed for at hvile, hvis der er behov for det. Om vinteren sidder børnene i køreposer, så alle sidder lunt og lækkert når vi er på tur.

Vi har også 2 odder institutions vogne til 4 børn, en med motor og en uden. Vognene har dobbelt kalecher, så alle kan sidde i læ.

Når vi er på tur har børnene refleksveste på med Møllehusets navn og tlf nummer på ryggen.

 

Vores baghave - Møllehaven

Møllehavens legehus

Mølleladen - Karen i sin Krybbe

Mølleladen - Krybberne

Mølleladen - Ida i sin krybbe.

Mølleladen - Theodor i sin krybbe