Hverdagen

I Møllehuset bliver børnene altid mødt med et smil og en varm velkomst.

Hverdagen er genkendelig for børnene. Vi starter dagen stille og roligt, der bliver delt knus og kram ud, og morgenmad til de børn der er sultne. Vi sludre, leger, synger og snakker om hvad vi skal i dag.

Vi har stille og rolige dage hvor vi bare tøffer rundt og leger, hygger os og nyder at være hjemme og så har vi dage med masser af fart på og sjove aktiviteter ud af huset. Fælles for dagene er at vi har tid til hinanden og nyder det dagen har at byde på, vi har det sjovt og alle børn kan være med.

Humor, fjolleri, sjov og ballade er en vigtig del af vores hverdag. Det at kunne grine, fjolle, lave fis og ballade sammen giver et godt humør og børnene elsker det.

I Møllehuset lærer børnene at blive selvhjulpne inden de skal i børnehave. Vi øver på selv at kunne tage tøj af og på, holde orden i garderoben, rydde op efter leg, dække bord, at kunne sige pyt og vente på sin tur.

Jeg er meget bevidst om børnenes sansemotoriske udvikling og at de får rørt sig hver dag.

Jeg øver også TEGN TIL TALE med børnene. Igennem fagter lærer børnene at give udtryk for egne følelser og ønsker. Som "be om", "sulten", "tørstig", "tør ble", "stop", "tak for mad" mf. Fagterne er med til at mindske frustrationer hos det enkelte barn og det mindsker også konflikter mellem børnene. De lærer at aflæse hinandens ansigter og kropssprog, være gode ved hinanden, trøste hinanden, vise omsorg for hinanden og kunne sige fra og stop når noget bliver for meget.

Indendørs aktiviteter

Når vi er inde laver vi en masse forskelligt. Vi laver mad, vi bager, dækker bord, rydder op, laver kreative ting, leger med puslespil, plus plus brikker, vi hører musik, danser - synger med fagter og figurer, laver gymnastik, forhindringsbaner, leger i Møllehulen, giver massage og meget andet.

Udendørs aktiviteter

Vi elsker at være ude, og vi er derfor ude så meget som årstidens vind og vejr tillader. Jeg tager selvfølgelig hensyn til børnenes alder og mærker på de små fingrer, så det er i det omfang det er sjovt for alle.

Når vi er ude at lege i vores egen haven, kører børnene på scooter, cykler, leger i legebiler, tegner med kridt, leger i sandkasse, leger i legehusene, laver sansebane, spiller bold på fodboldbanen, samler grene og sten, finder dyr og insekter og en masse andet.

Når vi er på tur ud i det blå, tager vi til gymnastiksalen, i skoven, på multibanen, på Rævebjerg, på legepladserne, fodrer ænder, ser på dyr, ser på traktorer, finder bussen, ser toget og den slags.

Hver uge har vi en legestuedag hvor vi laver legestue sammen med den private pasningsordning Kærhuset, vi skiftes til at være hos os og dem.

En gang om måneden har vi en legeaftale med en børnehave i byen, hvor vi tager på besøg hos dem og leger med deres vuggestuebørn. Nogle gange kommer de på besøg hjemme hos os med nogen af deres lidt større børn, så hjælper de Møllehusets børn med forskellige aktiviteter som feks. at lave græskar til Halloween.

Vi er i gymnastiksalen en gang om måneden hvor vi hører musik, leger med bolde, bruger redskaber og leger med faldskærm.

På tur med klapvognen