Møllehusets fysiske rammer

Møllehuset er en del af den gamle mølle,  Ibs Mølle.

Indendørs

Huset er renoveret i 2015 og der er gulvvarme i alle rum. Det er derfor altid dejligt lunt for børnene at lege på gulvet.

Børnene har deres egen indgang med garderobeplads til hvert barn.

Vi har et stort køkken alrum, hvor vi opholder os det meste af tiden når vi er indenfor. Der er et langt spisebord med plads til alle børnene og min familie.

Børnene indgår som en naturlig del af hverdagen sammen med resten af min familie og vi hygger med morgenmad og eftermiddagsmad sammen.

I køkken alrummet er der et lille hyggeligt legerum/hule som vi kalder for ”Møllehulen”. Her elsker børnene at lege med legekøkken og dukkeleg. Der er også en sækkepude, en stor mariehønepude og et bord med små stole og en lille rutsjebane som vi tager frem. I vinterhalvåret hvor vi er mere inde, gør jeg meget ud af at finde på små spændende legemiljøer for børnene.

Udover det legetøj vi har fremme i Møllehulen, har vi også en masse andet legetøj der er opdelt i kasser. Det kan være Lego, togbane, dukkeleg, biler, little people, køkkenting, bøger, dukketeater m.v. Børnene kigger på billeder af legetøjet og vælger derefter 1-2 kasser som de gerne vil leger med.

Børnene fordyber sig mere i legen når ikke alt legetøjet er fremme på en gang. De bliver bedre til at lege sammen med andre børn og de kan koncentrerer sig i længere tid. Børnene får tid til at overveje hvad de har lyst til at lege med og de elsker når de må vælge en kasse.

Udendørs

Vi har en stor grund på 5000 kvm, så der er masser af plads at boltre sig på. Haven ligger ud til åbne marker med en dejlig udsigt, skøn natur, et fantastisk dyreliv, ro og frisk luft.

I forhaven er der et lidt mindre indhegnet legeområde som vi kalder for ”Møllekrogen”. Der er fliser, sandkasse, et stort legehus, et lille tomat hus og en overdækket terrasse med spiseplads, så vi kan sidde ude og spise når vejret er til det. Det er også her vi er når børnene bliver afleveret og hentet hvis vi er ude.

Baghaven kalder vi for ”Møllehaven” det er en stor have med græs, fodboldbane, legehus og rutsjebaner.

Mølleladen

I Møllehuset har vi en sovelade som vi kalder for Mølleladen. Den giver dejlig læ for regn og blæst om vinteren og mulighed for at ligge køligt og i skygge om sommeren. Der er en stor port som kan åbnes helt op når vejret er til det og en dør der altid står åben så der kommer frisk luft ind.

De små børn sover i barnevogne og de store børn sover i krybber. 

Til turen

Til vores ture ud af huset har vi en stor klapvogn med motor. Klapvognen har 6 siddepladser, så der er altid mulighed for at alle børnene kan komme op at sidde hvis de bliver trætte i benene. Sæderne kan ligges ned så de har også mulighed for at hvile, hvis der er behov for det. Om vinteren sidder børnene i køreposer, så alle sidder lunt og lækkert når vi er på tur.

Vi har også 2 store odder vogne, en med motor og en uden. Vognene har dobbelt kalecher, så alle kan sidde i læ.

Møllehavens legehus

Mølleladen - Krybberne