Hverdagen

I Møllehuset bliver børnene altid mødt med et smil og en varm velkomst.

Hverdagen er genkendelig for børnene. Dagen starter stille og roligt, der bliver delt knus og kram ud, morgenmad til de børn der er sultne, vi sludre, leger, synger og snakker om hvad vi skal have dagen til at gå med.

Vi har stille og rolige dage hvor vi bare tøffer og leger, hygger os og nyder at være hjemme og så har vi dage med masser af fart på og sjove aktiviteter ud af huset. Fælles for dagene er at vi har tid til hinanden og nyder det dagen har at byde på, vi har det sjovt og alle børn kan være med.

Humor, fjolleri, sjov og ballade er en vigtig del af vores hverdag. Det at kunne grine, fjolle og have det sjovt sammen giver et dejligt humør og børnene elsker det.

I Møllehuset lærer børnene at blive selvhjulpne inden de skal i børnehave. Vi øver på selv at kunne tage tøj og sko af og på, holde orden i garderoben, rydde op efter leg, hjælpe med at dække bord, vente på sin tur mv.

Jeg øver "tegn til tale" med børnene. Igennem fagter lærer børnene at give udtryk for egne følelser og ønsker inden de får deres fulde sprog. Det er ord som "be om", "sulten", "tørstig", "tør ble", "stop", "tak for mad" mf. Fagterne er med til at mindske frustrationer hos det enkelte barn og det mindsker også konflikter mellem børnene. De lærer at aflæse hinandens ansigter og kropssprog, være gode ved hinanden, trøste hinanden, vise omsorg for hinanden og kunne sige fra og stop når noget bliver for meget.

Vi elsker at være ude, og vi er ude så meget som årstidens vind og vejr tillader det. Jeg tager hensyn til børnenes alder og mærker på de små fingrer, så vi er ude i det omfang det er sjovt for alle.

Jeg er bevidst om børnenes sansemotoriske udvikling og at de får rørt sig hver dag.

Indendørs aktiviteter

Når vi er inde laver vi mad, vi bager, dækker bord, rydder op, laver kreative ting, leger med puslespil, plus plus brikker, vi hører musik, danser - synger med fagter og figurer, laver gymnastik, forhindringsbaner, leger i Møllehulen, leger med legetøj mm.

Udendørs aktiviteter

Når vi er ude lege vi i vores egen have, børnene kører på scooter, cykler, leger i legebiler, tegner med kridt, leger i sandkasse, leger i legehusene, laver sansebane, spiller bold på fodboldbanen, samler grene og sten, finder dyr og insekter mm.

Når vi er på tur, tager vi til gymnastiksalen, i skoven, på multibanen, på Rævebjerg, på legepladser, på tur i børnehaven, fodrer ænder, ser på dyr, ser på traktorer, finder bussen, ser toget og den slags.

Hver uge har vi en legestuedag hvor vi har legestue sammen med den private pasningsordning Kærhuset, vi skiftes til at være hos dem og os. Hver måned har vi en legeaftale med børnehaven i byen, hvor vi tager på besøg hos dem og leger med deres vuggestuebørn.

Vi er i gymnastiksalen to gang om måneden, hvor vi hører musik, leger med bolde, bruger redskaber og leger med faldskærm.

På tur med klapvognen