Møllehusets måltider

I Møllehuset spiser vi alle sammen. Vi sidder ved et langt bord i vores køkken alrum, hvor hvert barn har egen fast plads. Børnene hjælper med at dække bord, vi taler om maden og om hvordan man sidder roligt og spiser. Vi øver også hvor tallerken og kop skal stå og hvordan man kan spise både med og uden gaffel.
 
Måltidet skal være en god og hyggelig oplevelse for børnene, med plads til at være nysgerrig på at smage og nyde maden. Børn er ikke født kræsne, men med en sund skepsis og det gælder derfor om at bevarer deres nysgerrighed til at prøve noget nyt.
 
Morgenmad: 
Morgenmaden spiser vi sammen med mine børn Malde og Freya inden de skal i skole, det er en hyggelig stund som de små børn elsker. Vi spiser havregrød, havregryn, ristet rugbrød, groft toastbrød og lign. med feks. smørreost.
 
Frokost:
Frokosten består af rugbrødsmadder med fem slags pålæg og grønt til, som jeg prøver at varierer lidt fra uge til uge. Madderne står på et fad, så børnene selv kan vælge og vi kan sidde roligt sammen omkring bordet. Børnene er rigtig gode til at vælge noget forskelligt og jeg spiser selv sammen med dem.
 
Mellemmåltider:
Hvad vi spiser til mellemmåltiderne afhænger af om vi er hjemme eller på tur.
Vi får en masse forskelligt som feks. brød, klatkager, frugt, grønt, kiks, knækbrød, boller, rosiner og den slags.
 
Børnene får vand til alle måltiderne og nogen gange mælk.

Morgenmad - Havregryn med mælk

Morgenmad - Havregryn med mælk og rosiner

Mellemmåltid - Bløde grovboller, ostehaps, banan og pære.

Mellemmåltid - Pizzasnegle

Mellemmåltid - Bløde grovboller

Mellemmåltid - Grovtoast med ost og grønt