Møllehusets årshjul, traditioner og mærkedage.

I Møllehuset elsker vi traditioner og højtider. Jeg arbejder ud fra et årshjul hvor højtider og mærkedage indgår, derudover har vi en masse forskellige temaer hen over året som forår, sommer, efterår og vinter. Vi har også temaer om dyr eller emner om noget vi øver os i.

Nogle traditioner og mærkedage fejrere vi alene, mens andre fejres sammen med den private pasningsordning Kærhuset, Krummeluren eller de private pasningsordninger i Jyderup. 

Fødselsdage:

Jeg gør meget ud af børnenes fødselsdag. Der er altid en gave til fødselsdagsbarnet fra Møllehuset. Vi pynter op med flag og balloner, vi fester, danser og synger, og vi spiser noget lækkert som enten barnet selv har medbragt eller jeg sørger for. Vi øver os i at kunne glæde andre og selv finde glæde ved det. Nogen gange inviterer vi vores venner fra Kærhuset med til fødselsdagen. Vi tager også gerne hjem til fødselsdag hos børnene hvis vi bliver inviteret.

1. November har Møllehuset fødselsdag, det fejres med kaffe og kagemand om eftermiddagen til de forældre og søskende der har tid og lyst til det, når de henter børnene.

Afslutning:

Når et barn stopper i Møllehuset holder vi afslutning for barnet hvor forældre og søskende er inviteret, barnet får en afskedsgave fra Møllehuset.

Fastelavn:

Vi fejrer fastelavn med alt hvad der dertil hører, fastelavnsboller, sange, udklædning, tøndeslagning, godter i tønden, fastelavns ris, katte konge eller dronning.

Pandekagedag:

Vi bager naturligvis pandekager og hygger med det.

Påske:

Vi laver påskelege og finder finder æg i haven hvis vi er heldige at påskeharen har været forbi. Vi laver påske pynt, gækkebreve, spiser påskefrokost og synger sange. Børnene får en lille hygge pose med hjem til påskedagene.

Affaldsindsamling:

Vi er tilmeldt affaldsindsamling, og hjælper hvert år med at samle affald i byen, børnene går meget op i dette og lære hvor vigtigt det er ikke at smide affald i naturen.

Børnedagen:

Vi fejrer international børnedag sammen med børnepassere, dagplejere og private/kommunale børnehaver, fra Mørkøv og Jyderup.

Det er en hyggelig dag som handler om at fejre børnene og der er en masse underholdning og lege.

De private børnepasseres dag:

Vi fejre dagen med de andre private pasningsordninger fra Mørkøv og Jyderup. Forældre, bedsteforældre og søskende er inviteret denne dag. Vi får måske besøg af brandbilen og kan lege i skum, bagefter hygger vi os med medbragt mad, drikke og hjemmebag.

Mors dag og fars dag:

Vi laver en lille gave til forældrene.

Blomstensdag:

Vi planter blomster i krukker til at pynte i legeområdet.

Sankt hans:

Vi taler om bål og hekse, Vi klippe klistrer selv vores egen heks.

Motionsdag:

Vi holder motionsdag med børnene og hvert barn får et diplom med hjem.

Halloween:

Vi pynter op med glade og ikke farligt Halloween pynt, vi laver græskar og andet pynt, måske får vi besøg af nogle større børnehavebørn til at hjælpe os. Jeg taler meget med børnene om det at blive forskrækket og at nogen klæder sig ud, så er børnene mere forberedte hvis det nu skulle banke på døren derhjemme til Halloween.

Jul:

Vi elsker julen og alt hvad den har at byde på, vi klippe klistrer, laver juledekorationer, laver julegaver, bager julekager, laver nissesjov, måske vores søde og frække nisse Pok flytter ind. Vi spiser julefrokost, laver juletræsfest, Lucia og går til børne gudstjeneste i kirken. Jeg holder jule hygge og afslutning for forældre og søskende. Børnene får en julegave med hjem fra Møllehuset.

Bedsteforældre dag:

I sommeren 2022 starter vi op på bedsteforældredag, børnenes bedsteforældre (eller en anden nær til barnet) bliver inviteret til en hyggelig formiddag i Møllehuset.

Gensyns dag:

I sommeren 2022 starter vi også op med Gensynsdag, det er en dag hvor alle "gamle" børn der har gået i Møllehuset bliver inviteret til en hygglig eftermiddag, hvor børnene og deres forældre kan komme på besøg. Børn der har gået i Møllehuset er naturligvis altid velkommen til at komme på besøg året rundt, men denne dag har alle mulighed for at se hinanden igen.

Video: Vi er på vej til fødselsdag :-)

Fastelavn 2020

Fastelavnsboller

Fastelavnsris

Påske hygge poser

Et eksempel på en påske hygge pose

Påskefrokost

Påskefrokost

påskefrokost

Halloween pizza “Sur”

Halloween pizza “glad”

Pandekagedagen

Mors dag

De private pasningsordningers dag - Besøg af Brandbilen